Snabb leverans / VIP-leverans i Stockholm /

Gör en krämig cappuccino

|16/03, 2021

Gör en krämig cappuccino

Vi har alla sett de smaskiga bilderna på sociala medier av när baristor skapar snygg kaffekonst när de häller en cappuccino. Även om det kräver en hel del träning för att göra snygga mönster och figurer i kaffeskummet, är det enkelt att göra en god cappuccino hemma.

Den består av:

  • en tredjedel espresso
  • en tredjedel ångad mjölk
  • en tredjedel skummad mjölk

Koppen är traditionellt rund i botten och ska rymma ca 200 ml.


För att skumma möljken använder man ångfunktionen på sin maskin, men saknar man den kan man vispa mjölken hårt med en tät visp medan man försiktigt värmer den i kastrull. Du ska inte över 65 grader när du värer mjölken, då smakar den bränd.

 Du får inte samma täta skum när du vispar för hand, men det är sannerligen good enough för en hemmabarista som vill imponera på sina vänner.


Om du ber om två shot:ar espresso kallas din kaffe för dubbel cappuccino.

Läs även hur du gör en god Kaffe Latte.