Snabb leverans / VIP-leverans i Stockholm /

Rosteriets historia

|20/01, 2021

Rosteriets historia

Vår historia är kort, men det gör den inte mindre intressant!
Företaget föddes ur en kärlek till mat och nu fortsätter resan från systerföretaget in i en ny era och ett nytt smakuniversum.

Allt kommer ur en drivkraft som vår VD har, det är en naturlig källa av idéer och visionär företagsamhet som hela tiden skapar möjligheter. Rony älskar mat, bröd och kaffe, så det är naturligt att han har hamnat i matindustrin.

Allt började när han på sent 2000-tal började arbeta som bagare i Milano. Den som har sett honom arbeta i bageriet, ser passionen för sitt yrke. Kärleken till råvarorna. Kunskapen hittar man i smakerna, för det är fantastiska bröd och bakverk som kommer ut genom dörrarna på Serena´s Bageri.
Men Rony fann en annan, större passion under ett besök i Sverige och hon heter Antoinette. En sprudlande och stöttande person, som tillsammans med Rony utgör ett kraftfullt team och idag är de föräldrar till två barn och två växande verksamheter som fått samma namn som barnen.
Rony är en sann entreprenör och han går all in när han hittat en idé han tror på. Men han är smart och gör research, men är väldigt snabb och arbetar hårt för att få allt att fungera. Och han gör det med ett busigt leende, för det är få saker som får Rony att tappa fokus på det fina i livet.

Från att ha arbetat i många fina bagerier i Stockholms krögarvärld, bestämde han sig för att starta någonting eget. Börja bygga ett familjeföretag som kan lämnas över till barnen i framtiden.
Så efter ett fartfyllt år som ägare av ett välbesökt café, kunde de lägga pengarna på ett eget bageri. Det är efter två år i full fart och här trivs både kunder och personal.

Men en dag under sommaren 2020 kom Rony hem till Antoinette och sa "älskling, jag har en idé". Det var inte första gången och det kommer inte vara den sista, så hon satte sig ner och frågade intresserat vad det var för idé.
"Jag vill starta ett kafferosteri!"
"Ok, vad krävs det för att göra det då?"
Några veckor senare hade de arbetat fram en plan och kommit i kontakt med en leverantör av rostningsmaskinen de ville ha. i mitten av hösten kunde vi rosta våra första bönor och testa fram de smaker vi önskar.

Idag delar verksamheterna lokal i Åkersberga strax norr om Stockholm. Men hittills har vårt kaffe organiskt hittat ner till Skåne, rest över gränsen till Norge och även nöjestrippat till Svenska fjällen.
Men vi hoppas att vi med vår nya webshop kommer glädja gammal som ung, landet över med gott hantverkskaffe. Eller Snällt Kaffe som vi kallar det.